Annenizin evini aratmayacak tarif verildi! Kıyır kıyır anne kurabiyesi

Ev yapımı kurabiye, kendine has bir konuma ve lezzete sahip oluyor. Bu kolay ve hızlı reçete, çay molalarınıza lezzet katacak harika bir ziyafet vaat ediyor. Peki ev yapımı Anne Kurabiyesi nasıl yapılır? İşte adım adım lezzet tarifi...

Bu geleneksel ve ekonomik Anne Kurabiyesi tarifi ile çay saatlerinizi tatlandıracak ve sevdiklerinizle birlikte hoşça vakit geçireceksiniz. İşte nefis tadıyla Anne Kurabiyesi tarifi...

EV YAPIMI ANNE KURABİYESİ TARİFİ


Malzeme Listesi

• Yoğurt: 1,5 su bardağı

• Toz Şeker: 1,5 su bardağı

• Sıvı Yağ: 1 su bardağı

• Kabartma Tozu: 1 tatlı kaşığı

• Un: 4-5 su bardağı

Üzeri İçin

• 1 adet yumurta sarısı

• Toz Şeker

Hazırlanışı

• Tüm malzemeleri bir araya getirin ve homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Hamurun ele yapışmayacak kıvamda olmasına dikkat edin.

• Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyelerin boyutu sizin tercihinize bağlıdır.

• Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve toz şekeri serpin.

• Fırını 150 dereceye ayarlayın ve kurabiyeleri 25-30 dakika boyunca pişirin.