Ağlayan kek son zamanlarda oldukça popüler hale gelen bir tarif. Oldukça basit bir tarifi var ve evde kolaylıkla hazırlanabilir.

kek

AĞLAYAN KEK TARİFİ

Malzemeler;

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Islatmak için;

-Yarım su bardağı süt

Krema için;

2 su bardağı süt

4 yemek kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Hazırlanışı;

Öncelikle büyük kaseye ağlayan kek için yumurtaları ve şekeri mikserde çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyip bu karışıma ekleyip spatulayla karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu ile yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada kreması için bir tencerede süt, toz şeker, un ve kakaoyu karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Kremanın altını kapatıp tereyağı veya margarini ekleyip eritin. Kek biraz soğuyunca üzerine yarım bardak sütü dökün ve eşit şekilde yayın. Keki bu şekilde ıslatıyorsunuz. Kremayı kekin üzerine dökün ve bir spatula ile eşit şekilde yayın. Keki buzdolabında en az 2-3 saat bekletin ve kremanın iyice oturmasını sağlayın. Dilimlenerek servis edilebilir. Afiyet olsun.