Havuç Tarator Tarifi
Malzemeler:
2 adet büyük boy havuç
Yarım su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz
Kıyılmış maydanoz (üzeri için)
Hazırlanışı:
Havuçları iyice yıkayıp rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları bir kasenin içine koyun.
Ayrı bir kapta yoğurt, sarımsak (isteğe bağlı) ve tuzu birleştirin.
Yoğurtlu karışımı havuçlara ekleyip karıştırın. Zeytinyağı ve limon suyunu da ekledikten sonra tekrar karıştırın. Tadın ve gerekirse tuz ekleyin.
Servis yapmadan önce dilerseniz üzerine kıyılmış maydanozşarı serpin.
Ev yapımı havuç taratoru sağlıklı ve lezzetli bir alternatiftir. Misafirleriniz hazırladığınız bu tarife bayılacaktır. Afiyet olsun!